Hej Beatrice Wicklund, W Lifestyle Organics

Det mest populära inlägget under 2010 var just intervjun med Beatrice Wicklund enligt statstiken WordPress gjort. Beatrice startade under 2010 upp det svenska märket W Lifestyle Organics. Så här kommer den igen.


Vad var det som gjorde att du tog det första steget till W Lifestyle Organics?

Idén att tillverka egna produkter föddes då jag som näringsterapeut sökte efter kosttillskott och hudvårdsprodukter som uppfyllde mina känsligare klienters behov. Även bland de bättre alternativen var det mycket på innehållsdeklarationen som inte var önskvärt.

Varför just ekologiska produkter?

Det var en självklarhet att det just skulle vara ekologiska produkter. Vi håller på att överbelasta både vår jord och våra kroppar med gifter som de inte är skapade för att hantera. Tills slut protesterar såväl jorden som det liv som bor där, vilket tar sig i uttryck i form av ohälsa.

Vilken är er miljöpolicy/filosofi?

Våra produkter är framtagna med omtanke till såväl människa, djur som natur. Förpackningarna är gjorda i material som är godkända som bra miljöval av naturskyddsföreningen. 

Vad skiljer Era produkter från andra ekologiska produkter?

W Lifestyle Organics mål har varit att erbjuda de renaste produkterna som finns att tillgå. Vi tycker att vi har lyckats med det.
Vi använder endast rena, högkvalitativa råvaror och  istället för att välja den enkla vägen och kompromissa med dess innehåll, har vi varit tvungna att tänka till lite extra så att vi kan erbjuda hälsofrämjande produkter utan onödiga tillsatser. Dessutom är de helt fria
från gluten, soja och mjölk. De är också helt fria från animaliska produkter och därför lämpliga för vegetarianer och veganer.

Vilken målgrupp riktar Ni er till?

Vi riktar oss till alla som har för avsikt att leva på den här jorden en stund till och de som vill lämna den till efterkommande generation i något sånär skapligt skick. Och naturligtvis också de som bara är måna om sitt eget inre och yttre välbefinnande. Naturens välbefinnande får de på köpet.

En del av Era produkter rekommenderas för Raw Food Lifestyle. Berätta mer.

Raw food Lifestyle innebär en ren hälsosam livsstil, där man följer en regimen som tar till vara på de vitaliserande näringsämnena i råvarorna så mycket som möjligt. Bland annat hettar man inte upp råvaror över temperaturer på 40 grader C eftersom detta förstör vitaliserande vitaminer och enzymer. Likaså försvinner de välgörande effekterna hos de flesta oljor om dessa värms upp för mycket och effekten blir då motsatt

Vad gjorde att Ni även säljer kosttillskott/superfood utöver skönhetsprodukter?

För att kroppen ska må bra och fungera behöver den näring. Utan rätt näringsbalans kommer kroppen inte att kunna utföra de funktioner som håller oss friska, lyckliga och harmoniska. Likaså behövs det näringsämnen för att huden ska visa sig från sin bästa sida – även om man kan hjälpa till lite på utsidan också med rätt hudvårdsprodukter.

Vilken är Din favoritprodukt?

Oj vad svårt – jag gillar ju alla! Personligen använder jag Sensitive serien som bas, Skin Detox Purifying Mask för djuprengöring vid behov och badar i Trim & Tone Bath Soak någon gång då och då… Lavender Me! Caring Mist och Lavender Me! Balancing Mask åker med i väskan på solsemestern. Jojoba Oil är en annan favorit som jag använder både som makeup remover, hårinpackning och som kroppsolja.

Har Du något bra skönhetstips?

Ut med belastande skadliga kemikalier och in med vitaliserande välgörande näringsämnen! Välj ekologisk och hälsosam mat utan tillsatser och andra skadliga ämnen, vilka kan ge upphov till ohälsa och belasta kroppen så att vi blir gamla i förtid. Samma sak gäller för det som appliceras på huden, eftersom huden har förmågan att transportera in ämnen i kroppen som kan vara både välgörande eller i värsta fall, skadliga för vår hälsa. Välj vitaliserande hudvårdprodukter som tillför huden näring och undvik de som innehåller skadliga kemikalier, eftersom de kan ge upphov till diverse hudbesvär och dessutom göra att huden åldras snabbare än nödvändigt.

Drick rikligt med vatten och börja dagen med en hälsosam drink. I min morgondrink har jag Spirulina (för att rena, pigga upp, hålla blodsockret i schack och ämnesomsättningen igång) tillsammans med Acerola som innehåller naturligt C-vitamin och är viktigt för kollagenbildningen och skyddar kroppen mot fria radikaler. Nässla, spenat och gröna drinkar innehåller klorofyll som har en renande och föryngrande effekt på kroppen och gör huden klar och fin. Undvik överdrivet solande, långvarig stress, alkohol, kaffe och andra koffeinhaltiga drycker.

 

Tack för intervjun Beatrice! ♥

Annonser

1 kommentar

Filed under Ekologisk Skönhet, Intervju med EkoFöretag

One response to “Hej Beatrice Wicklund, W Lifestyle Organics

  1. Pingback: Årets mest populära inlägg? Man tackar. « W Lifestyle Organics

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s