Veckans In och Ut

Bild lånad härifrån

 

Som Pernilla på miljöbloggen Ekoenkelt så gör så gör jag nu Veckans In och Ut-lista för att få mer kontroll över vad jag har och vad jag inte har, och för att rensa ut mycket av det som bara står och dammar hos oss, utan anledning. Detta är från förra veckan.

 

Veckans Ut:

♥ 2 halva flaskor med ekologiska balsam, 1 röd henna-förpackning, 1 halv burk bodybutter från Queen Helene, 1 flaska bodylotion från Bentley Organics, 1 mintgrön väska: Allt fick en kär väninna då jag har nya produkter att prova, och väskan sparade jag, men aldrig använde och hon älskar den och väskor.

♥ 1 svart tröja med hål som ej gick att laga: Slängde i soporna.

♥ 1 lila plånbok & ett icke ekologiskt läppstift jag hittade i en låda: Läppstiftet är gammalt och slängs, men plånboken är redan plingad, så den ska jag ge bort.

En svart halsduk jag fick i julklapp. Skänkte bort den.


Veckans In:

♥ Jag har köpstopp, men slutade tvärt med balsammetoden och behövde ett schampo, så jag köpte: John Masters Organics schampo zink & sage schampo.

 

Motivering:

Även om jag just nu har köpstopp så ska jag försöka slänga/ge bort 10 saker i veckan även om det blir tufft. Jag känner att alla dessa prylar som bara ligger och dräller gör mig stressad för det är saker utan mening, känsla eller användning. De tar min energi och kraft, och samlar massa damm.

Annonser

17 kommentarer

Filed under Återanvändning (Recycle), Tänka på Miljön & Människan

17 responses to “Veckans In och Ut

 1. Pernilla/ekoenkelt

  Åh, härligt att du också börjat! Jag vill bara förvarna om att det blir riktigt beroendeframkallande.. 🙂

  Och faktiskt så tror jag att det är bra (till och med bättre?) att rensa när man har köpstopp, för då riskerar du ju inte att gå iväg och köpa någon ersättning för något du rensat ut, eller till och med belöna dig själv för att du ”rensat så duktigt”.

  • Ja, du såg ju jag redan ”syndat”, men så blir när man avbryter något tvärt, och hellre jag köper en bra schampo än något som inte fungerar. Jag hoppas bli riktigt biten för jag trivs inte i vår röra (jag tror jag har mer problem med det än vad mannen har), och jag är väldigt inspirerad av Wabi Sabi – den japanska livsfilosofin. Men jag är bra på att slänga, men ännu bättre på att samla på mig saker som inte har något värde alls för varken mig eller T. Jag tror det ligger en trygghet i det där samlandet?

   • Pernilla/ekoenkelt

    Absolut ligger det nog en trygghet i samlandet, just den här känslan av att kaanske kanske kan det komma till användning nån dag.

    Jag listar ju inte förbrukningsvaror i mina IN:UT, så jag tycker du inte ska vara allt för hårt mot dig själv för att du köpte schampo! 🙂

   • Ja, jag fick en ”knäpp på näsan” 😉 av Hanna också angående förbrukningsvaror. Men det är ju sant – det är ju oftast en nödvändighet. Jag ska vara lite snällare mot mig själv nästa gång. Promise. 😉

 2. Pingback: Rensa ut « It's easy being green

 3. Toppen Vera! Nån gång ska nog jag också haka på det där. Jag är grym på att samla och spara. Blir riktigt trött på mig själv ibland och tror som du säger att det är en trygghet att spara saker. Då behöver jag ju liksom inte gräma mig över att jag saknar något jag haft, det är ju bara att plocka fram det om jag vill. Naturligtvis gör jag sällan det..

  • Nä, precis. Eller denna: Åh, den här kanske jag fått nytta av någon gång, eller aldrig. Men jag sparar den ifall att. Åh, jag blir så förgrymmad på mig själv ibland. Verkligen. Jag är helt inne i den japanska livsfilosofin Wabi Sabi, och ska försöka återskapa mitt hem så. Naturen, gamla ting och runda, mjuka former i alla dess enkelhet. Det är mitt mål nu. Tänkte skriva om det i något inlägg framöver. Men kolla gärna bilder – otroligt rogivande. Haka på raring! ❤

   • Läste lite om Wabi Sabi, låter underbart! Jag måste helt klart läsa och kolla mer på bilder. Har du bra tips på länkar?

 4. Jag gillar inne o ute listan som Angela gjorde i Hipp Hipp jag 😉
  Inne 0900-10.35 Ute 10.36-10.42 en annan typ av inne/ute-lista 😛
  Hade inget grönt så firade namnsdagen och gröna dagen i ekokläder istället igår 🙂 Kram karma och kärlek

  • Jag tycker ekokläder var ännu bättre alternativ! 🙂 Jag har inga gröna kläder så jag lånade grönt nagellack. Ville inte gå och köpa något för den skull – det skulle kännas aningen fel. Haha, den inne och ute-listan går inte av för hackor. Åh, var det din namnsdag också? Grattis! Kram, karma och kärlek

 5. Åhå! Jag är en utpräglad rensare och älskar det! Men visst kan man rensa ut sitt hem ännu mer. Bra jobbat! Och att skänka bort saker är oerhört skönt. Mina bästa vänner behöver typ aldrig köpa skönhetsprodukter eftersom jag ständigt förser dem. Återvinning och glädje i ett!

  Och när det gäller schampot ska du inte ha dåligt samvete – det faller under kategorien förbrukningsvaror. 🙂

  • Tack Hanna igen! ❤ Det är bra jag har koll på vad som är förbrukning och inte. 😉 Men visst är det underbart att kunna ge bort och skänka glädje till nära och kära. Men jag förstår du gillar rensa ut för det är en slags renande känsla över det helt klart. Jag brukar få små ryck då och då – men nu tänkte jag få in det och att inte ta emot allt som alla ger mig (jag är en riktig samlare), om jag inte älskar det givetvis.

 6. healthywealthywellness

  Hur kommer det sig att du slutade med balsammetoden?

  • Ja, du Jenny! Jag blekte mitt hår på ekoväg och efter det så blev mitt hår inte speciellt roligt. Det började klia mer och mitt hår blev mer fett. Katastrof. Jag vet faktiskt inte vad som gick snett, men jag misstänker blekningen. Men nu är det fint igen, fast med schampo. Men jag ska nog prova igen till våren? ❤

 7. Feng Shui på hög nivå!! Va duktig du är, Vera!! Själv är jag en samlare av stora mått och brukar skylla det på min morfar… han var nämligen skrothandlare till yrket!! 😉
  När det lugnat ner sig lite här så kanske jag ska försöka mig på lite utrensning…. Kanske…!! 😀

  • Jag tror det ligger i en trygghet att samla också, och även en överlevnad. Men det känns väldigt skönt att kunna slänga/skänka/sälja lite saker – man har helt klart en liten peng bland allt detta. Vi har också börjat sopsortera helt och hållet nu, vilket känns oerhört bra! Wihoo.

   • Ja, de gånger jag HAR slängt/skänkt bort så har det känts jättebra efteråt! Och inte har jag saknat det heller!!
    Sopsorterat har jag gjort sen jag utbildade mig till miljöinformatör -98! Jag har t o m tagit med mig en liten hink till lokalen som jag har som komposthink! Sen tar jag med mig den hem till våran kompost!! Jag KAN bara inte slänga organiskt material i soporna – jag mår jättedåligt av det!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s