Benetton Goes Green

Nu har United Colors of Benetton hakat på den gröna livsstilen, och tagit fram en innovativ klädgalge i materialet Liquid Wood som inte bara är 100 %  biologiskt nedbrytbar utan även återvinningsbar, och spås bli 21-århundradets svar på plast.

Liquid Wood-galgarna som gradvis kommer ingå i det italienska familjeföretaget  affärer runt om i världen, och som nu har tagit det första steget i sin resa mot ett miljövänligare Benetton. Bara i år (2011) så beräknar de  spara miljön på 600 ton plast. Men resan stannar inte där utan det  inkluderar även två andra miljöprojekt.

I deras barnkollektion så använder de ca 30 % ekologisk bomull, och i vårens och sommarens kollektion så kommer det finnas 13 miljoner plagg av ekologisk bomull fördelat på företagets olika varumärken. Alla Benettons ekologiska kläder följer GOTS (Global Organic Textile Standards).

 

 

Men inte nog med det, Benetton har även sedan januari 2010 använt sig av eko-vänliga papperskassar där trycket på kassarna är tryckt med ett miljövänligt, vattenbaserat bläck.

 

Fortsätt nu den gröna resan Benetton, och inspirera andra företag att göra detsamma!

 

 

Annonser

7 kommentarer

Filed under Återanvändning (Recycle), Ekologiska Råvaror, Tänka på Miljön & Människan

7 responses to “Benetton Goes Green

 1. Jag upptäckte just att jag inte länkat till dig från min sida!!!!! SKANDAL!!! Det har jag genast rättat till! Vill du ha nån särskilt ”sologan”/beskrivning till länken eller ska det bara stå Ecomuffin?
  Kram Emma

 2. Va härligt att fler företag hakar på den gröna trenden!! Speciellt klädföretag som man har förstått står för en stor del av miljöförstöringen!
  Kläder måste man ju liksom ha – det går inte att välja bort på samma sätt som t ex resor som man inte är tvungen att göra!! 😀
  Hoppas att galgarna kommer att ”slå” och gärna slå ut alla andra sorters galgar!! I alla fall om de är lika bra och miljövänliga som det påstås!! 😀

 3. Försökte svara på detta blogginlägg förut, men se det gick inte…! Får se om det går bättre nu, för här kommer ett svar på din kommentar på min blogg:
  Nej, man får ju må som man mår…! Så är det ju! Men det är verkligen inte mitt naturliga tillstånd…! KRAM!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s